KAKO PRIPREMITI AEROPRES PREMA KLASIČNOM RECEPTU ZA AEROPRES:
-
Zagrabite kavu (cca. 15 g) priloženom žlicom.
-
Samljeti kavu srednje grubo. Ako imamo mljevenu kavu, provjerite je li kava mljevena kroz filter.
-
Umetnite papirnati filter u držač i operite ga kako biste se riješili papirnatog okusa.
-
Držač s filterom postavite na donji dio aeropressa i sve zajedno stavite na svoju omiljenu šalicu.
-
U aeropressu uspite mljevenu kavu i napunite je vodom do oznake 4. Voda je prethodno zagrijana na otprilike 90ºC.
-
Smjesu kave i vode miješajte oko 10 sekundi s lopaticom za miješanje koju smo dobili u paketu.
-
Umetnite klip, oko 1 cm duboko, i pričekajte 30 sekundi za ekstrakciju.
-
Lagano i neprestano gurajte klip do dna aeroprese kako bi se sva kava istisnula iz nje.
-
Uklonite držač filtera i istisnite talog kave u komposter.
-
Uživamo u kavi!
AKO IMATE ZANIMLJIV RECEPT ZA AEROPRESS, JAVITE NAM U CHATBOX ILI NAM POŠALITE POŠALJU NA info@coffeetime.si
-
JER GA MOŽEMO KORISTITI BILO GDJE
Aeropress je malen i praktičan. Neće zauzeti puno mjesta u ruksaku. Sve što trebate učiniti je spakirati mljevenu kavu i toplu vodu uz aeropress.
-
JER NAM OMOGUĆUJE OGROMNE MOGUĆNOSTI PROIZVODNJE PIVA
Za početak se možemo držati klasičnog aeropress recepta, zatim nastaviti s invertiranim kuhanjem, ljeti možemo napraviti cold brew, uz dodatak Fellow prism možemo skuhati pravi espresso. Eksperimentiranje se u slučaju aeropressa isplati!
-
JER JE STVARNO NEZAHTJEVAN
Jednostavan za korištenje, jednostavan za čišćenje. Izrađen je od izdržljivih materijala u slučaju da vam ikada isklizne iz ruksaka. Preživjet će 🫣