SAZNAJTE O METODI FRANCUSKOG TISKA
Poznat i kao Melior, kavni infuz koji dobivamo od French Press-a je skrojen za vas: zbog svoje raznolikosti dobivamo kavu različitog intenziteta, ovisno o vremenu infuziranja. Udoban, praktičan i jednostavan za korištenje, French Press je idealan za prvi pristup filtriranoj kavi.
Korak 1:
Izvažite i sameljite kavu.
Izvažite Costadoro zrna kave na vagi (preporučena doza je 18 g) i sameljite ih da dobijete vrlo velika zrna.
Korak 2:
Ulijte kavu i obavite cvjetanje.
Nakon što stavite kavu u French Press, ulijte dio filtrirane ili flaširane tople vode (ukupna doza za 18 g kave je 300 ml). Na taj način možete promatrati trenutak cvjetanja: trenutak kada kava dođe u dodir s vrućom vodom i stvara dim.
Korak 2:
Dodajte arome i promiješajte.
Dodajte svoje omiljene arome (predlažemo: koricu naranče, ruže i prstohvat cimeta) i nastavite kružnim pokretima ulijevati vruću vodu dok ne završi. Pripravak izmiješajte mikserom.
Korak 4:
filtar
Zatvorite French Press kako se aroma ne bi raspršila i pustite da se pripravak odstoji 3 do 5 minuta. Nakon tog vremena lagano pritisnite klip i nastavite s filtriranjem. Upotrijebite French Press da ulijete kavu izravno u šalicu.
Klasična metoda s dugom poviješću, jer su prve francuske preše, u grubom prijevodu, došle na tržište krajem 1930-ih.