COLD BREW dripper - coffeetime.si

COLD BREW kapaljka

Korištena je već u japanskoj tradiciji 700. godine, Cold Brew metodom dobivamo koncentriranu, intenzivnu kavu koja se ekstrahira uz pomoć posebnog sustava kapanja hladne vode . Ovako dobivena kava čuva sve okuse mješavine s niskim udjelom gorkog okusa . Probajte s ledom ili po mogućnosti s drugim pićima.

POČNIMO!

Što trebaš:

  • 1 hladni napitak
  • Papirnati diskovi za vafle
  • Hladna voda i led
  • 10 g krupno mljevene kave Costadoro na 100 ml vode

Vrijeme pripreme: 5/6 minuta za pripremu kod vrenja 3 – 6 sati ekstrakcije

FAZA 01
Pripremite filtraciju

Umetnite metalni filtar u gornji otvor posude za sakupljanje i stavite sve na vagu. Nakon što ste lagano oprali papirnati filtar u vodi, stavite ga u metalni filtar.

FAZA 02
Dodajte i izvažite kavu

Costadoro kavu ulijte u metalni filter, preko papirnatog filtera: za 600 ml napitka preporučena količina je 60 g, koja može varirati ovisno o intenzitetu koji želite dobiti. Sloj kave mora biti ravnomjerno poravnat unutar filtera.

FAZA 03
Dovršite montažu i počnite kapati

Navlažite novi papirnati filter i stavite ga na kavu. Zatim stavite isti vrč ispod ampule za kapanje prethodno napunjene ledom i hladnom vodom (po mogućnosti filtriranom ili u boci) i ostavite da se prah ravnomjerno smoči.

FAZA 04
Podesite drip i završite pripremu

Pomoću gumba prilagodite protok vode kako biste osigurali konstantno kapanje (jedna kap u sekundi, ovisno o željenom intenzitetu). Ostavite da kapa dok ne iscuri voda. Rezultat će biti bistra i čista tekućina koju možete držati u hladnjaku nekoliko dana.

COLD BREW DRIPPER

Povratak na blog