Cascara, kaj je to? 🧐

Cascara, što je ovo? 🧐

Cascara, što na španjolskom znači "ljuska", je osušena ljuska višnje kave. Ovaj inovativni pristup omogućuje ponovnu upotrebu obično odbačenih plodova kave, pridonoseći ekološkoj održivosti. Okus cascare je jedinstven, negdje između kave i čaja, slatkog i voćnog profila koji uključuje note ruže, hibiskusa, trešnje, ribiza, manga i duhana. Unatoč podrijetlu iz biljke kave, cascara ne sadrži istu količinu kofeina kao kava, što je razlikuje od tradicionalnih napitaka od kave.

Cascara čaj

Čaj od trešnje, poznat i kao "hashara" ili "qisher", stoljećima je popularan u zemljama kao što su Jemen i Etiopija. U tim se zemljama sušene trešnje često namaču zajedno sa začinima poput đumbira, muškatnog oraščića ili cimeta kako bi se stvorilo mirisno piće.

Upute za pripremu čaja od cascara razlikuju se, ali uglavnom uključuju namakanje suhih trešanja u vrućoj vodi. Osim spomenutog namakanja cascara uz đumbir ili muškatni oraščić, neki preporučuju dodavanje meda ili šećera u već pripremljeni čaj za intenzivniji okus.

Cascara se može pripremiti i hladna i poslužiti kao ledeni čaj.

Kad kupujete cascaru, važno je ne zamijeniti je s cascarom sagradom, koja je osušena kora stabla kalifornijskog trna i koristi se u laksativne svrhe.

Cascara kava

Jeste li znali?👀

Cascara je bila zabranjena u Europi. Između 2015. i 2021. 🫣

Više lako možete pročitati u članku KLIKNITE OVDJE.

Povratak na blog